بسته آموزشی کودک خلاق
بسته ی کودک خلاق متشکل از قطعاتی با ساختار مهندسی مکانیک می باشد. این قطعات شامل انواع تسمه ها، نبشی ها،پیچ و مهره،آچار و پیچ گوشتی،ناودانی و…………….. است.
کودک خلاق
بسته ی کودک خلاق متشکل از قطعاتی با ساختار مهندسی مکانیک می باشد. این قطعات شامل انواع تسمه ها، نبشی ها،پیچ و مهره،آچار و پیچ گوشتی،ناودانی و… است. با ریشه یابی در رشته های مهندسی به این نتیجه می رسیم که مهندسی مکانیک زیرساخت تمامی مهندسی ها می باشد. در دنیای اطرافمان سازه یا وسیله ای را نمی توانیم پیدا کنیم که در آن پایه ی مکانیک وجود نداشته باشد. حدود۱۱۰ سال پیش شخصی به نام فرانک هورنبای Frank Hornby در انگلستان، پایه گذار طراحی این سازه ها بود. شعار او « مکانیک را آسان آموزش دهیم.» بوده است.
در سنین مهدکودک و پیش دبستانی و اول دبستان، آموزش بایستی به این صورت انجام پذیرد: سازه ساخته شده قابل لمس باشد و این تفکر در دانش آموز تقویت شود که با ساختن این سازه ها،تولید کردن را آموخته است.
مزیت های رقابتی بسته ی کودک خلاق بر دیگربسته های مشابه موجود در کشور
۱٫ این بسته دارای کتاب و سرفصل آموزشی می باشد وچهار تیم متخصص برای تولید این سرفصلها با یکدیگر همکاری کرده اند:
*گروه مشاور و روانشناس
*گروه ادبی برای تولید محتوای شعر و داستان
*گروه مهندسی مکانیک
*گروه طراح و تصویرساز
۲٫ بسته تولید شده کودک خلاق به گونه ای طراحی شده که دانش آموز در صورت دیدن آموزش، می تواند در هر جلسه سازه ای جدید بسازد و این امر به رشد خلاقیت او کمک شایانی می کند.
۳٫ این محصول تولید ایران با مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می باشد و در بسته هایی به نام مکانیک کوچولو تولیدی آقای نادر گیاهی عرضه می گردد.
هدف از کار با بسته ی کودک خلاق، آموزش مهارت های کارآفرینی به کودکان است. به این منظور با توجه به ویژگی های کودکان در این گروه سنی، مربی طوری برنامه ریزی می کند که علاوه بر کمک به پرورش خلاقیت آنان، به رشد عاطفی، اجتماعی، شناختی و جسمی حرکتی آنان نیز کمک کند. رشد اعتماد به نفس کودک، تشویق به داشتن پشتکار و اراده، افزایش انگیزه کودک، بروز ثبات هیجانی، تعیین اهداف، ریسک پذیری مناسب، قابلیت انعطاف پذیری و تلاش برای افزایش توجه، تمرکز و هوش کودک از جمله راهکارهایی است که کودک برای افزایش خلاقیت به آن نیاز دارد.
منظور از رشد عاطفی احساسات و هیجان هایی است که به صورت مثبت مانند شادی ، اعتماد به نفس و مانند آن و در شکل منفی مانند خشم، اندوه و امثال آن مشاهده می شود. هیجان ها حالتهای درونی هستند که بصورت طبیعی در همه ی انسان ها وجود دارند وهدف اصلی، ایجاد تعادل در آنهاست که با شناخت، بیان درست و کنترل آنها صورت می گیرد. نیازهای اساسی این جنبه از رشد، محبت، امنیت روانی، رفتار مناسب و محیط امن و حمایت کننده می باشد .
رشد اجتماعی شامل رفتارها وتوانمندی هایی است که فرد را برای سازگاری با دیگران، برقراری ارتباط مناسب با آنها و رعایت اصول و قواعد اخلاقی آماده می سازد.
منظور از رشد شناختی، توانمندی هایی است که یادگیری و شناخت محیط و پدیده ها را امکان پذیر می سازد. درک مفاهیم علمی، رشد کلامی، توانایی استدلال، حافظه ، تمرکز و …. از جمله شاخص های رشد شناختی است . نیازهای اساسی این جنبه از رشد، محیط مناسب بر اساس یادگیری وپرورش کنجکاوی، جستجوگری، خلاقیت و …. می باشد.
برای تعریف رشد جسمی حرکتی می توان گفت این جنبه از رشد، شامل رشد عضلات کوچک و بزرگ، هم آهنگی های عضلانی و تعادل جسمانی است که قد و وزن، شاخص آن است. نیازهای این جنبه از رشد، تغذیه مناسب، تحرک کافی (ورزش ) بهداشت فردی و محیطی، ایمنی، بازی و اوقات فراغت مناسب می باشد.
برای اینکه کودک رشد مناسب داشته باشد لازم است به تمام این جنبه ها توجه کافی مبذول گردد. بنابراین مربیانی که به تدریس در این کلاس ها می پردازند باید به ویژگی های جسمی و روانی این کودکان آگاه باشند؛ همچنین بایستی برای تدریس برنامه ای منظم و منسجم داشته باشند و با صبر و شکیبایی کودکان را به ساختن اشکال مختلف با این سازه ها تشویق نمایند. به طوری که پس از اتمام دوره، خلاقیت کودک پرورش یافته و بر معلومات او افزوده شده باشد. کودکی که با این قطعات سازه ای را درست می کند به این باور می رسد که تولیدکننده است. او توانسته است برای خودش یک اسباب بازی بسازد؛ او این اسباب بازی را از تمام اسباب بازی های گران قیمت و پرزرق و برق بیشتر دوست دارد زیرا وسیله ایست که خودش آن را تولید کرده است.